Wroomberg

Wroomberg.com tar upp kampen med annonssajter som Blocket och E-bay med målet att bli världens största annonssajt för mopeder, motorcyklar, reservdelar och personlig utrustning inom segmentet. Torbjörn Bergh som ligger bakom projektet har jobbat hårt och målmedvetet under många år innan projektet nu förverkligas.
Det unika med wroomberg.com, som gör att den inte är ytterligare en Blocket- eller E-bay-sajt, är den underliggande databasen där alla moped- och motorcykelmärken i världen snart finns med, komplett med alla ingående delar.

 

Problemet med Blocket, E-bay och liknande sajter som finns idag är att annonserna som läggs in bygger på att annonsören beskriver sin vara i fritext. Detta gör att liknande varor kan namnges helt olika och alltså inte dyka upp som sökträffar för kunder som letar efter en viss reservdel.

 

På wroomberg.com skapar annonsören sin annons genom att klicka sig fram till rätt del utan att skriva någon fritext. Detta gör att sökresultatet blir 100%-igt för den som letar efter delar till sin moped eller motorcykel.

 

Divid har utvecklat den bakomliggande databasen och sajten. Till sajten hör också ett specialbyggt administrationsverktyg för att administrera databasen med alla märken, modeller och delar. Wroomberg.com lanserades sommaren 2014 i Sverige. Utveckling av ny funktionalitet pågår parallellt med lansering i flera nya länder.
För grafisk design står byrån Grand Public.

Länk: wroomberg.com

 wroomberg.comwroomberg_logo